Lapte proaspat de la ferma noastra

Fiecare strop de lapte care este folosit pentru a face iaurt, smantana sau sana in fabrica noastra provine de la vacile pe care le ingrijim respectand principii ecologice. Fiecare veriga, de la samanta care se pune in pamant pana la sticla de lapte care iese pe poarta Ecoferm, este strict supravegheata.

Mai intai de toate, vacile au acces obligatoriu la pasune, iar intretinerea are loc in sistem nelegat. Mai mult decat atat, pentru crearea unui climat destresant al grajdurilor, incintele acestora au fost dotate cu o instalatie de sonorizare. Muzica simfonica ajuta la mentinerea unui climat de liniste si relaxare pentru animale.

Vacutele noastre sunt hranite cu furaje si concentrate cultivate ecologic. Minim 50% din furaje provin din ferma. Silozul este limitat la 50% din substanta uscata a ratiei zilnice, iar concentratele sunt limitate la 30% din ratie. Cel mult 10% dintre concentrate pot proveni din fermele conventionale, dar se exclud produse OMG (organismele modificate genetic). Se va respecta cu strictete lista furajelor, aditivilor, substituientilor si adausurilor admise. Exista un program de alimentatie si de repartitie a suplimentelor alimentare pentru vaci, in functie de cantitatea de lapte pe care o da zilnic fiecare vaca.

Sanatatea vacutelor este mentinuta prin metode fitoterapeutice si homeopatice. Medicamentele de sinteza sunt limitate numai pentru a salva animalele sau a evita suferintele lor. Sunt interzise mutilarile de orice fel, dar pot fi aprobate castrarea, ecornarea si taierea cozii.

Laptele se recolteaza in perfecte condiii de igiena, incluzand sanatatea si igiena ugerului, igiena mulgatorilor, a aparatelor si vaselor de muls, racirea lui imediata. La igienizare se vor utiliza numai mijloace si procedee admise in zootehnia ecologica. Pana la activitatea de refrigerare a laptelui muls in continere, interventia umana este limitata doar la montarea aparatelor de muls pe uger.

Toate aceste principii ne ajuta sa avem un lapte sanatos si gustos, care este transformat cu grija si profesionalism in produse lactate la fel de bune.

Mai multe din această categorie: Muzica clasica! »